Deze 5 extensies zijn onmisbaar voor een digital marketeer!

jurdedalie
september 20 / 2019 calendar-icon
This is post

Als digital marketeer is het handig om te weten dat er hulpmiddelen zijn die het werk makkelijker maken. Google Chrome heeft een enorm aanbod aan extensies die hulp kunnen bieden. In dit artikel bespreek ik vijf extensies die hulp bieden voor een digital marketeer.

1. Web developer extensie

We beginnen gelijk met een zeer waardevolle extensie. Als digital marketeer mag je deze echt niet missen. De web developer extensie heeft enorm veel mogelijkheden binnen de extensie. Voor online marketeers is deze tool vooral handig om een technische analyse voor een website uit te voeren.

Web developers tool voor een digital marketeer

Het tabblad images geeft enorm veel informatie over de afbeeldingen op de webpagina. Zo kun je kapotte afbeeldingen vinden, afbeeldingen uit zetten of de Alt-teksten van de afbeeldingen zien. En dit is nog maar 1 van de 11 tabbladen! Deze extensie is echt van enorme toegevoegde waarde als digital marketeer.

2. Fatrank

Fatrank tool voor een digital marketeer

Met de Fatrank extensie kun je erachter komen hoe goed een website scoort op een bepaald zoekwoord. Naast dat de extensie aangeeft op welke positie de site scoort op het desbetreffende zoekwoord, geeft het ook aan welke webpagina scoort.

Zoals te zien is staat de Flowmundo site op het zoekwoord “Flowmundo” op nummer 1 in Google. Dit is een waardevol zoekwoord om voor onze pagina op nummer 1 te staan. Dit kun je met alle relevante zoekwoorden voor je website doen!

3. SeoStack Keyword Tool

Iedere online marketeer weet wat een zoekwoordenonderzoek is. Het kan wel eens voorkomen dat je tijdens het brainstormen voor zoekwoorden vast komt te zitten. Deze extensie helpt je bij het zoeken van long tail zoekwoorden voor dat onderzoek.

De SeoStack Keyword extensie werkt zeer eenvoudig:

 1. Vul een zoekwoord in waarvoor je gerelateerde zoekwoorden zoekt (bijvoorbeeld online marketing).
  SEO stack zoekwoord online marketing
 2. Vul het zoeknetwerk in waarin je de zoekopdracht wilt hebben en selecteer het land voor de zoekwoorden.
  Zoeknetwerk en land selecteren
 3. Start het programma en de zoekwoorden zullen voor je gevormd worden.
  Overzicht SeoStack tool

Door deze tool krijg je genoeg zoekwoorden om het zoekwoorden onderzoek mee aan te vullen! Zo zit je nooit meer naar zoekwoorden te zoeken.

4. SEO Meta in 1 click

Nog een hele uitgebreide en waardevolle extensie is de SEO Meta in 1 click extensie. Deze tool richt zich voornamelijk op de informatie van een webpagina. In één oogopslag kun je zien: SEO meta in 1 click voorbeeld

 • De titel van de pagina is en of die te lang is volgens de richtlijnen van Google
 • Wat de Meta-beschrijving van de pagina is
 • Wat het uitgelichte zoekwoord van de pagina is
 • De pagina URL
 • De canonical URL
 • Of er Robot tags zijn
 • Wie de auteur is
 • Wie de uitgever is

Als je een audit doet voor een bepaalde website kun je zo in één oogopslag zien of die webpagina SEO geoptimaliseerd is en waar verbeteringen mogelijk zijn. Naast de samenvatting is er ook een tabblad met alle headers. Dit tabblad geeft heel overzichtelijk weer welke titels een header hebben.

5. Facebook Pixel helper

Als online marketeer zal je zeer waarschijnlijk ook bezig zijn met social media en met het adverteren op social media. Een manier om te adverteren via social media is via Facebook. Om resultaten te meten zal je een Facebook pixel moeten invoegen in je website. Met de Facebook Pixel helper kun je zien of dit goed is gegaan en of de pixel werkzaam is op jouw website.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou, als student, bij Flowmundo?
Neem dan snel 
contact op!

Volg ons ook op FacebookInstagramLinkedIn