Door Google Adwords optimalisatie €600 euro per maand bespaard!

jurdedalie
september 26 / 2019 calendar-icon
This is post

De kracht van Flowmundo zit ‘m in de talenten van onze digital marketing studenten. Naast hun studie werken ze minimaal één dag per week op locatie bij de klant en helpen zij deze bedrijven met het inzetten van digital marketing.
Maar wie schuilt er eigenlijk achter dit talent? Wij stellen ze graag aan je voor en dat lees je in onze artikelenreeks “Meet the people”!

 

“Kijk goed of het bedrijf waar je komt bij je past! Je moet je thuis voelen bij een bedrijf om je talent goed in te kunnen zetten.”

Lars Bauhuis, 22 jaar, Commerciële economie online marketing

 

Profielfoto Adwords specialist Lars Bauhuis

Lars, vertel eens iets over jezelf

Mijn naam is Lars Bauhuis. Ik kom uit Haaksbergen en zit in het 4e jaar van de opleiding commerciële economie online marketing. Ik heb nu nog een half jaar les en daarna zal ik een half jaar gaan afstuderen. Hiervoor zat ik op het ROC. Tijdens mijn stage ben ik er achter gekomen dat ik online marketing heel interessant vind. Daardoor heb ik de keuze gemaakt om een opleiding te volgen dat gericht is op digital marketing.

 

Hoe ben je bij Flowmundo terecht gekomen?

Vorig jaar heb ik stage gelopen bij HYTT in Borne. Daar zat eerder iemand anders vanuit Flowmundo. Toen ik daar stage ben gaan lopen is Edward een paar keer langs gekomen om te kijken of alles goed ging en of ik nog op de goede weg zat. Op een gegeven moment vroeg hij of ik bij Flowmundo wilde komen werken. Zo ben ik er in gerold.

 

Wat vind jij nu zo mooi aan online marketing?

Binnen het online marketing vak kun je enorm veel creativiteit inbrengen. Door te kijken wat de beste online strategie voor een organisatie is zonder je te limiteren aan een budget kun je enorm goede resultaten behalen. Het bedenken van die online strategie vind ik ook het leukst aan online marketing.

 

Wat is de reden dat je bij Flowmundo bent gaan werken?

Ik vond online marketing heel interessant en toen ik met Edward in contact kwam ben ik er zo een beetje ingerold. We zijn toen gelijk voor een kennismakingsgesprek naar TransHeroes gegaan. Zodoende ben ik daar aan de slag gegaan.

 

Bij welk bedrijf ben je terecht gekomen en welke werkzaamheden verrichte je bij dat bedrijf?

Ik werk voor Flowmundo bij TransHeroes in Hengelo. Het bedrijf zat voorheen in Rijssen. TransHeroes is een bedrijf dat het volledige transport traject voor de klant verzorgd. Of dit nou wegtransport, luchtvracht, zeevracht of railtransport is. Voor het bedrijf doe ik de online marketing. Ik houd mij voornamelijk bezig met Google Adwords. Daarnaast ben ik bezig met SEO en zal er binnenkort nog een gedeelte van de website bij komen.

 

Wat is het mooiste resultaat dat je hebt neergezet bij TransHeroes?

Twee á drie weken geleden ben ik bezig geweest met het optimaliseren van 1 van onze 7 Google Adwords Campagnes. In twee weken tijd heb ik hier een kostenbesparing van €600 per maand kunnen realiseren zonder een daling in conversies. Dit is een van mijn mooiste resultaten tot nu toe binnen het bedrijf geweest!

 

Wat heb je geleerd in de periode dat je voor Flowmundo werkte?

Het disc model

Op persoonlijk gebied

In principe ben ik niet zo heel erg van de persoonlijke ontwikkeling. De training van Nathalie over het disc model gaf mij wel een bevestiging van mijn persoonlijkheid. Je leert zo wel hoe je je talenten kunt inzetten in het vak en hoe je met andere type personen het beste om kunt gaan. Dit heeft mij op persoonlijk gebied erg aangetrokken.

Op vakinhoudelijk gebied

Op vakinhoudelijk gebied heb ik mij erg kunnen verdiepen in Google Adwords. Toen ik bij TransHeroes kwam was ik verrast door de complexiteit van de campagnes. Door Google certificaten te behalen en mezelf te verdiepen in Google Adwords heb ik vrij korte tijd veel kennis vergaard over dit onderwerp. Ik heb nu veel meer kennis van Adwords dan dat ik aan het begin had.

 

Welke tip zou je nieuwe Flowmundo studenten meegeven?

Kijk heel goed of je het bedrijf leuk vind. Het is heel belangrijk is dat je bij een bedrijf zit wat je aanspreekt. Het is aan de andere kant wel belangrijk om het eerst een kans te geven. Zelf zou ik niet direct voor een transportbedrijf hebben gekozen. Maar toen ik in het bedrijf kwam sprak de sfeer mij enorm aan. Ik mocht ook veel doen en kreeg direct het gevoel dat ik gewaardeerd werd. Dat zorgde er voor dat ik mij erg thuis voelde bij het bedrijf. Kijk dus heel goed of het bedrijf bij jou past!

 

Wat is je droombaan?

Ik zou op een gegeven moment wel iets voor mezelf willen starten binnen de online marketing. Hoe en wat dat weet ik nog niet precies. Ik wil mezelf eerst verder ontwikkelen op het gebied van online marketing. Waar dat precies is dat maakt mij op zich niet heel veel uit. Zolang ik maar genoeg kennis kan ervaren en ervaring op kan doen. Daarna heb ik zeker de ambitie om of iets voor mezelf te beginnen of om bij een groter bedrijf manager te zijn van de online marketing afdeling.

 

Hoe ziet het komende jaar er voor jou uit?

Ik heb het komende half jaar nog gewoon les op school. Het halve jaar daarna zal ik gaan afstuderen. Zoals het er nu naar uit ziet zou ik dit bij TransHeroes kunnen doen. Dit zou voor mij ideaal zijn omdat ik het bedrijf al ken!

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou, als student, bij Flowmundo?
Neem dan snel 
contact op!

Volg ons ook op FacebookInstagram & LinkedIn