Flowmundo Blog

“Ik heb in dit half jaar meer geleerd dan de drie jaar tijdens mijn studie.”

Echte Riessenaar Maaike Rensen (20) zit in het vierde jaar van de studie Bedrijfskunde. Vandaag spreken we haar over de uitdaging die ze begin 2021 miste op haar studie en haar zoektocht om haar kennis op het gebied van marketing te verbreden. 

Aangenaam, mijn naam is Maaike Rensen (20) en ik zit in mijn vierde jaar van de studie Bedrijfskunde. Daarnaast maak inmiddels al een halfjaar een deel uit van het Rising Star programma bij Flowmundo Digital Talent. Fun fact over mij? 90% van wat ik verdien trek ik aan of eet ik op! 😉 

Studie alleen was niet voldoende

Achteraf heb ik misschien de verkeerde opleiding gekozen. Tijdens mijn studie ben ik er namelijk achter gekomen dat ik ontzettend geïnteresseerd ben in digitial marketing. Hierdoor was ik naast mijn studie op zoek naar manieren om mijn kennis op het gebied van online marketing te vergroten. 

Op social media zag ik Flowmundo Digital Talent regelmatig langskomen. Daarnaast was ook een van mijn studiegenoten al werkzaam bij Flowmundo. Zij praatte vol lof over het concept en via haar ben ik ook met Tim (Talentbegeleider bij Flowmundo) in contact gekomen. Tijdens de kennismaking heb ik hem alle vragen gesteld die ik wilde stellen en dat was heel fijn. Er hing gelijk een fijne sfeer, wat ik heel erg kon waarderen. 

Daarnaast ben ik in september van dit jaar op aanraden van Flowmundo ook begonnen met de Minor Digital Marketing, zodat ik nog meer kennis op zou doen over de digitale wereld. 

Vakinhoudelijke ontwikkeling

Ondanks dat ik wist dat Flowmundo mij de kans gaf om mijn kennis te verbreden over marketing, twijfelde ik in het begin nog wel. De meeste high potentials van Flowmundo zitten namelijk op andere opleidingen. 

In het afgelopen half jaar heb ik gemerkt dat deze twijfels absoluut niet nodig waren. 

Als je maar enthousiast bent en de wil hebt om te leren, kan je ook in een korte periode enorm veel bereiken. Omdat Tim zag hoe graag ik mij wilde ontwikkelen mocht  ik meteen meedoen aan de trainingen. Daarnaast gingen ze op zoek naar een bedrijf dat aansluit op mijn wensen.

“Ik heb in dit half jaar meer geleerd dan de drie jaar tijdens mijn studie.” 

Na een aantal trainingen te hebben gevolgd werd ik gematcht aan Profimex in mijn woonplaats Rijssen. Van te voren werd ik door Tim nog extra klaargestoomd voor de opdracht, door een aantal korte cursussen op het gebied van SEO te volgen. 

Bij Profimex ben ik verantwoordelijk voor het schrijven van teksten op de nieuwe website. In het begin vond ik dit lastig, maar gelukkig word ik stap voor stap begeleid door Geert van Profimex zelf, Jordy van Flowmundo en daarnaast kan ik ook sparren met Niek van New Media. Ik heb in dit half jaar, zowel op persoonlijk als vakinhoudelijk vlak meer geleerd dan de in drie jaar tijdens mijn studie. 

Het geeft voldoening om te zien dat doelstellingen en planningen gehaald worden. En er bijvoorbeeld aanvragen en nieuwe klanten binnenstromen. Dan komt voor mij het besef dat ik ergens mee bezig ben wat ook daadwerkelijk impact maakt en het bedrijf voort helpt. Daar krijg ik ook weer energie van!

 

Mijn opdracht bij Profimex is bijna ten einde. Begin februari begin ik met afstuderen bij Unlit Studio en daarnaast ga ik via Flowmundo wederom parttime aan de slag als Content Creator bij Concordia. Twee uitdagende opdrachten waar ik mij de komende tijd in vast kan bijten en mezelf weer verder kan ontwikkelen tot professional. 

Flowmundo Digital Talent geeft mij de kans om mijn kennis te verbreden en toe te passen in een andere richting dan mijn huidige studie. Hierdoor haal ik het maximale uit mezelf en daar ben ik ontzettend blij mee.

Ook klaar om jouw kennis op het gebied van digital marketing een boost te geven? Download de brochure van ons Rising Star programma of stuur onze recruiter Emma een bericht!

Deel dit artikel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Tijdens je studie

Relevante digital marketing bijbaan

Dicht het gat tussen onderwijs en werkveld. Dit programma is dé aanvulling op jouw hbo/wo studie. Naast vakinhoudelijke- vinden we persoonlijke ontwikkeling net zo belangrijk.

Net afgestudeerd

Traineeship digital marketing

Met deze eenjarige post hbo traineeship digital marketing start je jouw carrière vol zelfvertrouwen en met relevante werkervaring. Dicht dat gat tussen onderwijs en werkveld!

Telefoon +31 53 2032399
Locaties in Enschede, Zwolle en Arnhem
Trainees geven ons een 8,5 / 10

Relevante bijbaan onder begeleiding

Parttime Marketing Talent

Op zoek naar parttime digital marketing talent voor jouw organisatie? In ons talent ontwikkelprogramma Rising Stars voor high potential studenten online marketing hebben wij maximaal 25 gedreven kandidaten beschikbaar.

Traineeship

Fulltime Marketing Talent

Op zoek naar fulltime (0,8 fte) digital marketing talent voor jouw organisatie? In ons 1-jarige traineeship Career Launchers (met baangarantie) zijn er in de periodes maart en september 15 gedreven en talentvolle digital marketeers beschikbaar per regio. 

Telefoon +31 53 2032399
Locaties in Enschede, Zwolle en Arnhem
Trainees geven ons een 8,5 / 10

Telefoon +31 53 2032399

E-mail info@flowmundo.nl

Locaties in Enschede, Zwolle en Arnhem

Vul je gegevens in

Download de Career Launchers brochure

Wil je meer informatie? Vraag onze gratis brochure aan of plan een adviesgesprek.

Voor HBO/WO studenten

Talent ontwikkelprogamma

Dicht het gat tussen onderwijs en werkveld. Dit programma is dé aanvulling op jouw hbo/wo studie. Naast vakinhoudelijke- vinden we persoonlijke ontwikkeling net zo belangrijk.

Post HBO/WO

Traineeship digital marketing

Met deze eenjarige post hbo traineeship digital marketing start je jouw carrière vol zelfvertrouwen en met relevante werkervaring. Dicht dat gat tussen onderwijs en werkveld!

Talentontwikkelprogramma

Parttime Marketing Talent

Op zoek naar parttime digital marketing talent voor jouw organisatie? In ons talent ontwikkelprogramma Rising Stars voor high potential studenten online marketing hebben wij maximaal 25 gedreven kandidaten beschikbaar.

Traineeship

Fulltime Marketing Talent

Op zoek naar fulltime (0,8 fte) digital marketing talent voor jouw organisatie? In ons 1-jarige traineeship Career Launchers (met baangarantie) zijn er in de periodes maart en september 15 gedreven en talentvolle digital marketeers beschikbaar per regio. 

Gelukt!

Wat leuk dat je interesse hebt in ons Digital Marketing Traineeship!

Klik op de knop om de brochure te openen.  De Talent Manager in jouw regio neemt na 24 uur contact op via WhatsApp. :-)

Benieuwd naar ervaringen van  trainees die jou voorgingen? Lees er meer over op onze blogpagina.

Telefoon +31 53 2032399

E-mail info@flowmundo.nl

Locaties in Enschede, Zwolle en Arnhem